21 04 2020 | Onthulling beeld uitgesteld!

Een nieuwe datum volgt.

De gemeente Alkmaar en de Historische Vereniging Alkmaar hebben de officiële onthulling van het beeld van Truus Wijsmuller op dinsdagmiddag 21 april a.s. om 15.00 uur laten vervallen als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus. 

Op korte termijn kunt u een nieuwe datum verwachten voor deze plechtigheid. Voor wat betreft de opbouw ofwel programma van deze middag zal er niets veranderen: genodigden, waaronder ook nabestaanden, familie van de toenmalige ‘Truus’ children’, ambassadeurs, de Anne Frank Stichting en vele anderen, verzamelen zich in de Grote Kerk. Bij de ceremonie van de onthulling zelf op de Gewelfde Stenenbrug zullen kinderen een belangrijke rol spelen. Natuurlijk is de onthulling ook voor het winkelend publiek openbaar. 

rm