21 04 2020 | ‘WO2 in 50 foto’s’ – NIOD

De Provincie Noord-Holland is samen met het NIOD op zoek gegaan naar de belangrijkste foto’s van de Tweede Wereldoorlog uit onze provincie. Tijdens de maand van de vrijheid (4 april – 5 mei) reist deze collectie door de provincie als een pop-up tentoonstelling. Van dinsdag 21/4 tot en met zondag 26/4 is deze tentoonstelling te zien ín het Pop-up verzetsmuseum ‘Tante Truus is hier!’

Een beeld vertelt vaak zoveel meer dan woorden. Het roept emoties op, herinnert ons, beangstigt, maakt blij, shockeert, maar kan ook ontroeren en ons recht in onze ziel raken. Het kan zelfs symbool worden voor een historische periode. In het kader van ’75 Jaar Vrijheid’ organiseert het NIOD in de maand april een nationale tentoonstelling van 50 foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

 

rm