07-05-2022 / Vrijwilligers gezocht voor Truus Wijsmuller-Meijer Museum

Vanaf 13 mei a.s. is het mogelijk om in de voormalige Oilily-winkel aan het Waagplein 11-12 te Alkmaar het Truus Wijsmuller-Meijer Museum te bezoeken. Hier wordt het bijzondere verhaal verteld over deze in Alkmaar geboren & getogen vrouw, die  10.000 kinderen het leven redde en voor wie twee jaar geleden een fraai beeld is onthuld op de Gewelfde Stenenbrug. De Stichting Truus Wijsmuller-Meijer zoekt met spoed vrijwilligers.

Op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag (12-17 uur, vrijdags 11-17 uur) is de expositie over het hele leven van Truus te zien. Foto’s, teksten en films vertellen het verhaal, dat in 1896 op de Mient begon. Ook wordt er aandacht besteed aan het beeld voor Truus op de Gewelfde Stenen Brug: wie de makers zijn, hoe het tot stand kwam. Wij zoeken enkele vrijwilligers die het leuk vinden om één of meer middagen te helpen als gastvrouw of gastheer. Er zijn steeds twee of drie mensen beschikbaar, met altijd tenminste één bestuurslid van de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.

Het gaat om een onbezoldigde klus. Kennis over Truus en haar leven is niet nodig. Dat leer je in het tijdelijke museum vanzelf, maar als u alvast meer wilt weten over Truus kunt u dat lezen op onze site.

VRIJWILLIGER IN HET POP-UP-MUSEUM? Heeft u één of meer middagen voor ons beschikbaar, neem dan svp contact met ons op via tantetruusishier@gmail.com