Prijs

De Stichting reikt tweejaarlijks de Truus Wijsmuller-Meijer-Prijs uit aan iemand die in het veld van sociaal-maatschappelijk werk probeert het verschil te maken, die inspireert en aanmoedigt, die standvastig is. De prijs wordt uitgereikt op de geboortedag van Truus, 21 april, in de even jaren. De uitreiking heeft een feestelijk karakter. De uitstraling is landelijk, of zo mogelijk internationaal. Het bestuur van de stichting laat zich hiervoor adviseren door een jury, waarvan de leden landelijke bekendheid genieten en een autoriteit zijn op hun vakgebied. De jury telt minimaal drie, maximaal vijf leden, afkomstig uit de sectoren media, politiek, wetenschap cultuur en/of gezondheidszorg. Het bestuur van de stichting faciliteert het juryberaad optimaal. Het gaat bij bestuur en jury om een onbezoldigde ere-taak.

In 2022 bestaat de jury uit
Prof dr Marjan Schwegman
Elske Doets
Prof dr Doeko Bosscher

 

Klik hier voor het Juryreglement Truus Wijsmuller-Meijerprijs

 

Beeld Truus Wijsmuller Alkmaar

Blauwe en gele viooltjes rondom het beeld om stil te staan bij het leed in Oekraïne. Opnieuw rijden er treinen met kindertransporten…(maart 2022)

Elske-Doets-Laura-Hassler-Oorkonde-Prijs-TWM-21042022-foto-Jan-Jong.jpg

De Truus Wijsmuller-Meijer Prijs 2022 is op 21 april, Truus’ geboortedag, uitgereikt aan Laura Hassler, vanwege haar vredeswerk met Musicians without Borders. Lees hier het persbericht.

Zie ook het nieuwsbericht van de gemeente Alkmaar.

Klik hier voor een fotoreportage.