Prijs

De Stichting reikt tweejaarlijks de Truus Wijsmuller-Meijer-Prijs uit aan iemand die in het veld van sociaal-maatschappelijk werk probeert het verschil te maken, die inspireert en aanmoedigt, die standvastig is. De prijs wordt uitgereikt op de geboortedag van Truus, 21 april, in de even jaren. De uitreiking heeft een feestelijk karakter. De uitstraling is landelijk, of zo mogelijk internationaal. Het bestuur van de stichting laat zich hiervoor adviseren door een jury, waarvan de leden landelijke bekendheid genieten en een autoriteit zijn op hun vakgebied. De jury telt minimaal drie, maximaal vijf leden, afkomstig uit de sectoren media, politiek, wetenschap cultuur en/of gezondheidszorg. Het bestuur van de stichting faciliteert het juryberaad optimaal. Het gaat bij bestuur en jury om een onbezoldigde ere-taak.

In 2024 bestaat de jury uit
Prof dr Marjan Schwegman
Elske Doets
Prof dr Doeko Bosscher

Klik hier voor het Juryreglement Truus Wijsmuller-Meijerprijs

2024

De Truus Wijsmuller-Meijer Prijs 2024 is op 19 april,  kort voor Truus’ geboortedag (21 april), uitgereikt aan Saïd Bensellam en Lody van de Kamp. Lees hier het persbericht. Op de foto vlnr: Leen Spaans, voorzitter van de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer, Saïd Bensellam, burgemeester Anja Schouten, Lody van de Kamp, jurylid Elske Doets. Meer foto’s staan hier.

Zie ook het nieuwsbericht van Elske Doets.

2022

Elske-Doets-Laura-Hassler-Oorkonde-Prijs-TWM-21042022-foto-Jan-Jong.jpg

De Truus Wijsmuller-Meijer Prijs 2022 is op 21 april, Truus’ geboortedag, uitgereikt aan Laura Hassler, vanwege haar vredeswerk met Musicians without Borders. Lees hier het persbericht.

Zie ook het nieuwsbericht van de gemeente Alkmaar.

Klik hier voor een fotoreportage.