Donateur worden?

Voor elk bedrag zijn we u dankbaar. Donateurs ontvangen periodiek onze nieuwsbrief. Stort u €50 of meer op onze rekening o.v.v. donateur en uw adres, dan ontvangt u van ons een fraaie mini-versie van het beeld van Truus. Het is gemaakt van kunststof, maar voelt en weegt als brons. Het beeldje is 12 cm hoog en zit verpakt in een fluwelen geschenktasje. Stort u €375 of meer, dan ontvangt u een grote replica van 35 cm, qua gewicht en uitstraling niet van brons te onderscheiden. De bronzen versie van 35cm is ook nog te bestellen, maar kost €1500. Stort uw bedrag svp op rekening NL64 INGB 0000 1721 10 t.n.v. Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.

Beeldje voor donateurs

Heeft u wel eens nagedacht over een schenking?

Hier vertellen wij u hoe u kunt schenken aan onze stichting.

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer wil het verhaal van de Alkmaarse oorlogsheldin Truus Wijsmuller-Meijer aan zoveel mogelijk mensen en vooral schoolkinderen vertellen. Want dat verhaal, van onbaatzuchtige hulp aan mensen in nood, inspireert nog steeds. Truus geldt als een voorbeeld, haar levensverhaal mag bekend blijven. Daarvoor maken we films, brochures, onderwijsprogramma’s, richten we tentoonstellingen in en organiseren we toneelvoorstellingen.

Met een schenking aan onze Stichting Truus Wijsmuller-Meijer steunt u niet alleen al dit mooie educatieve werk, maar kunt u ook profiteren van een belastingvoordeel. Dat voordeel kan zowel van toepassing zijn bij een eenmalige schenking als bij een periodieke schenking.

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer heeft de status van Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling, RSIN 8630 46 204). Dat wil zeggen: we zijn niet belastingplichtig. De belastingdienst stimuleert het zelfs om onze instelling te begunstigen met een schenking. Denkt u daarom ook eens bij het opmaken van uw testament aan onze stichting, die als ANBI-instelling een totale vrijstelling van successierechten geniet.

Bankgegevens: NL64 INGB 0000 1721 10 t.n.v. Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.

Periodieke schenkingen

Als u besluit om ieder jaar een schenking te doen aan Stichting Truus Wijsmuller-Meijer, dan wordt dit een ‘periodieke schenking’ genoemd. De belastingvoordelen zijn dan groter. Mocht er namelijk meer dan vijf jaar achter elkaar een bedrag geschonken worden, dan is dit bedrag geheel aftrekbaar. Tevens is er geen minimum of maximum verbonden aan het bedrag. Een periodieke schenking moet vastgelegd worden in een overeenkomst, die wij u zullen aanbieden.

Eenmalige schenking

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek hanteert de belastingdienst een zogenaamde ‘drempel’ van 1% van het verzamelinkomen. Tel voor uw belastingaftrek alle gelden op die u heeft geschonken gedurende het belastingjaar. Het bedrag dat boven deze 1% komt van uw verzamelinkomen is dus aftrekbaar met een maximum van 10%.

Hoeveel betaalt de fiscus mee?

Afhankelijk van het verzamelinkomen kan de fiscus tot 52% mee betalen. Aan u de keuze: aan wie geeft u uw geld liever: aan de belasting of aan een instelling die zich zonder overheidssubsidie sterk maakt voor het leerzame en ook heden nog zo inspirerende verhaal van Truus ?

Belastingvoordeel bij schenking als bedrijf

Het is fiscaal aantrekkelijk om als bedrijf te doneren aan een goed doel. Vanaf 1 januari 2012 is de niet-aftrekbare drempel van € 227 vervallen. Elke gift is nu dus aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare donaties mag 50% van de winst bedragen tot maximaal € 100.000.

Nadere informatie over schenkingen kunt u opvragen bij de penningmeester: de heer mr. Stefan Jansen, tantetruusishier@gmail.com

Meer informatie over schenken en nalaten vind u hier.

Beeld Truus Wijsmuller Alkmaar

Blauwe en gele viooltjes rondom het beeld om stil te staan bij het leed in Oekraïne. Opnieuw rijden er treinen met kindertransporten…