De burgemeesters van Alkmaar

09-05-2022 / Twee burgemeesters openen vrijdag 13 mei het pop-up-museum

Vrijdag 13 mei a.s. wordt het Truus Wijsmuller-Meijer Museum geopend door twee burgemeesters! Anja Schouten en Piet Bruinooge komen samen het openingslint doorknippen. Na de kaasmarkt en het luiden van de kaasbel steken zij het Waagplein over om de expositie over het hele leven van Truus Wijsmuller-Meijer als ere-gasten te bezoeken. Dat gebeurt om 11.15 uur. Alkmaars oud-burgemeester Piet Bruinooge heeft veel betekend voor de naamsbekendheid van Truus in Alkmaar. Er kwam een Truus Wijsmuller-Meijerstraat in Overstad en haar standbeeld kwam op de Gewelfde Stenen Brug. Alkmaars nieuwe burgemeester Anja Schouten reikte de eerste Truus Wijsmuller-Meijer Prijs onlangs uit op Truus’ geboortedag, 21 april jl., aan Laura Hassler, oprichter en directeur van ‘Musicians without Borders’. Alle Alkmaarders, alle toeristen en vooral ook de schooljeugd zijn van harte welkom in ons museum. Toegang gratis. Geopend van donderdag t/m zondag 12-17 uur (vrijdag van 11-17 uur), tot eind juni.

De burgemeesters van Alkmaar

De burgemeesters van Alkmaar