27-07-2022 / 2000e bezoeker in aantocht

2000e bezoeker Truus-museum is in aantocht

Wie een blik werpt in het gastenboek ziet dat er niet alleen Alkmaarders afkomen op haar levensverhaal in het Truusmuseum. Ook toeristen uit alle windstreken hebben er veel waardering voor. Vrijdag 29 juli kan de 2000e bezoeker worden verwacht. “Het verhaal van deze moedige vrouw moet verteld worden, vooral nu.” Dat is de teneur van de opmerkingen in het Nederlands, Duits, Engels,.. 

Organisator van het pop-up-museum Stichting Truus Wijsmuller-Meijer zal de 2000e bezoeker behandelen als een ere-gast, met een fraai aandenken aan het museumbezoek.

Vooral op de vrijdag is het gezellig druk in het pop-up-museum in de voormalige Oililywinkel, Waagplein 11-12 te Alkmaar. Tot eind augustus is daar op de dinsdagavond, de vrijdag- en de zaterdagmiddag de expositie te zien over het leven van verzetsheldin Truus Wijsmuller-Meijer.

Truus bekommerde zich een leven lang om vluchtelingen, vooral als het om kinderen ging. Deze tijd zou heel goed een nieuwe Truus kunnen gebruiken, iemand die praktisch denkt en creatief is met oplossingen. ”Truus de stoomwals”, zeiden de ambtenaren als ze weer eens werden bestookt door Truus met een snelle praktische oplossing voor een groep verschoppelingen. Tot op hoge leeftijd ging Truus voor geen bueraucratische of financieel probleem opzij. “Je moet helpen, als je helpen kan”, was haar levensmotto.

De toegang is gratis, dankzij de genereuze steun van onze sponsors. Op tantetruusishier.nl, facebook en instagram (truusalkmaar) zijn dagelijks nieuwe fotoreportages te vinden.