28-07-2022 / Alarm Europa bij Truus

Op 29 juli om 12 uur sluit de beroemde Nederlandse saxofonist Bertus Borgers zich aan bij leen manifestatie bij het beeld van Truus Wijsmuller-Meijer op de Alkmaarse Gewelfde Stenen Brug. Vele muzikanten, artiesten en sociale activisten zullen optreden in solidariteit met de vluchtelingen die vandaag de dag in Nederland vaak niet welkom zijn.

Bertus Borgers is bekend van Sweet d’Buster, Herman Brood en de Golden Earring. Hij wordt begeleid door de singer-songwriter Peter van Vleuten.

De manifestatie wordt georganiseerd door Musicians Without Borders en Alarm Europa, en wordt van harte ondersteund door De Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.  Laura Hassler, directeur van Musicians Without Borders, ontving in april de eerste Truus Wijsmuller-Meijerprijs. Sinds de ontvangst van de prijs staat Laura elke vrijdagmiddag bij het beeld van ‘Tante Truus’, bekend als redder van meer dan 10.000 kinderen tijdens de tweede wereldoorlog, om aandacht voor alle vluchtelingen te vragen, niet alleen die van de Oekraïne, maar o.a. ook die uit Irak, Soedan, Somalië, Jemen en Syrië.

Alarm Europa is een initiatief van Nederlandse musici: iedere eerste maandag van de maand, spelen zij op straat namens mensen in wanhopige situaties die vaak aan de Europese grenzen worden geweigerd.

De manifestatie wordt gefilmd en is daarna te bekijken op de websites van Alarm Europa, Musicians without Borders.