30-08-2022 / Laatste keer Pop-Up-Museum Waagplein 11-12

Op dinsdag 30 augustus 2022 was ons pop-up-museum aan het Waagplein 11-12 te Alkmaar voor de laatste keer geopend. Vanaf de opening, op 14 mei jl., wisten 3000 bezoekers ons museum te vinden. Een twintigtal vrijwilligers hielp ons om het museum steeds van gastvrouwen en -heren te voorzien. We wierven 77 donateurs. Bijzonder was de samenwerking met de partners: Stichting Alkmaars Uitwisselings Comité, dat in het tweede deel van het pop-up-museum een expositie verzorgde van de stedenband tussen Bath in Engeland en Alkmaar, ontstaan meteen na de Tweede Wereldoorlog. Daarmee werd de herdenking van 75 jaar vriendschap luister bijgezet. Een andere partner was boekhandel Stumpel, die een boekentafel inrichtte met literatuur, die aansloot bij het thema van de Truus’ expositie. Dankzij de Gemeente Alkmaar en makelaar Bregman konden we zo lang over deze riante expositieruimte beschikken. Gelet op de enthousiaste en bewonderende reacties van het publiek, waarvan een volgeschreven gastenboek getuigt, willen we de stad graag nog eens zo’n tijdelijk museum aanbieden. Daarvoor is een leegstaande winkel nodig in het centrum van Alkmaar. Wij komen graag met een aanbieder in contact via info@tantetruusishier.nl