23-02-2023 / Kleine Truus, groot gebaar voor wethouder Joël Voordewind

Pittige portefeuille heeft die wethouder Joel Voordewind in onze stad Alkmaar: Jeugd en Jeugdzorg, WMO, Asielbeleid en Migratie. Bovendien is hij naast het wethouderschap in Alkmaar tijdelijk adviseur van de landelijke ChristenUnie over versnelling en verbetering asielopvang. Met zo’n verantwoordelijkheid kan de wethouder wel een extra klopje op zijn schouder gebruiken, dachten we. Hij nam de kleine Truus, een mini-replica van het grote beeld op de Gewelfde Stenen Brug in Alkmaar, met genoegen in ontvangst.

Truus Wijsmuller-Meijer leerde ons, dat één standvastig karakter het verschil kan maken. Veel kinderen en veel volwassenen hebben op de vlucht voor oorlog, hongersnood, terreur…onze hulp nodig. “Als je kunt helpen, moet je dat doen”, was het levensmotto van Truus. En ook: “Een probleem van vandaag, moet vandaag worden opgelost.”  Wij geven de wethouder met de mini-Truus graag het gevoel mee, dat wij hem steunen in zijn nobele taak.

(De Truusjes zijn niet te koop, maar wel te krijg. Wordt ook sponsor van onze stichting en vanaf een donatie van €50 ontvangt u een miniatuur standbeeld van Truus, zoals dat in het groot op de Gewelfde Stenen Brug te Alkmaar staat. Zie deze website de pagina ‘Donatie’.)