02-05-2023 / Nieuwe film “Tante Truus” voor het basisonderwijs nu online

In een film van 12 minuten wordt het levensverhaal van Truus verteld. De inhoud en de toon zijn afgestemd op de leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs en de brugklas. Voor de film maakten de regisseurs Adinda Vis en Michel van Kemenade in opdracht van onze stichting gebruik van ons fotomateriaal. Daarbij voegden ze nieuwe opnames van Alkmaar, tekeningen van episodes uit het levensverhaal van Truus, nieuwe muziek en een stukje uit de clip van DuRF. Hoe kan je aan jonge leerlingen duidelijk maken wat de holocaust was? Die vraag was ons uitgangspunt. Wij denken dat het verhaal van Truus daarvoor een heel goede introductie is. De film mag gratis door iedereen gebruikt worden, zo lang de vertoning voor iedereen ook gratis is. Zie ook hier voor het totale project Heldendaad, waar de film onderdeel van is. Klik hier voor de film.