09-06-2023 / Truus in nieuwe roman van Isabel Allende

Sinds 6 juni is de nieuwe roman van Isabel Allende te koop, ‘De wind kent mijn  naam’. De recensies spreken van een ontroerende, indrukwekkende roman, die de anonieme vluchtelingen een gezicht geven. Het verhaal begint in 1938 met het eerste Kindertransport uit Wenen, georganiseerd en geleid door Truus. Het einde is in 2022 met vluchtelingenkinderen uit Zuid-Amerika in de VS. Het jongetje, dat in 1938 in Wenen zo mooi viool kon spelen en dankzij Truus kon ontsnappen naar Engeland werd uiteindelijk een top-violist in het orkest van San Franscisco. Uit ervaring weet hij wat het betekent om gered te worden, maar ook om daardoor ontheemd te zijn. In 2022 ontfermt hij zich over een gevlucht en ontheemd meisje uit Midden-Amerika. De roman heeft sociale en politieke diepgang. Hoe bijzonder is het niet, dat deze wereldberoemde gelauwerde schrijfster ook bekend is met het verhaal van Truus Wijsmuller!

Ons pop-up-museum is tot eind juni open op de donderdag-, vrijdag en zaterdagmiddag. De toegang is gratis. Laat 128, Alkmaar.