26-06-2023 / Museum is alleen deze week nog geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag

Volgens afspraak met de eigenaar verlaten we eind deze week het pop-up-museum aan de Laat 128. De voorbereidingen voor de verbouwingen van het grote gebouw tot appartementen starten begin juli. We zijn erg blij, dat we hier in mei en juni onze tentoonstelling over Truus Wijsmuller mochten laten zien. En we zoeken naar een nieuwe kans in een ander leegstaand pand in het centrum van de stad. We werkten al die weken goed samen met het Alkmaars Uitwisselings Comité, dat met name het oorlogsverhaal van Alkmaarder Eli Prins, Bath en de andere zustersteden van Alkmaar liet zien. Wie nog geen gelegenheid had om te komen kijken is deze week welkom op donderdag 29-6 vanaf 12 uur, op vrijdag 30-6 vanaf 11 uur en op zaterdag 1-7 vanaf 10 uur. Gratis toegang.

Op donderdag 29-6 ontvangen we twee schoolklassen tussen 13 en 15 uur. Op zaterdag 1-7 wordt het museum ook gebruikt als ontvangsthal bij de feestelijke opening van de Laat, om 9 uur en om 17 uur.