13-08-2023 / Open Huis Alkmaar 40-45 met Truus Wijsmuller op zondag 20 augustus

Open Huis Alkmaar 40-45 met Truus Wijsmuller op zondag 20 augustus

De Museumbunker aan het Harddraverslaan bij de Kennemerstraatweg (tegenover het ziekenhuis) is elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen. Op zondag 20 augustus is er tussen 11 en 17 uur weer zo’n kans.

De kleine ruimte in de bunker verbeeldt Alkmaar tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van heel veel bijzondere voorwerpen, met name ook van Duitse soldaten, die in de bunker gelegerd waren. Maar ook de geschiedenis van de joodse slachtoffers, van het verzet en van de bevrijding komen aan bot. Je kijkt je ogen uit, wat een rijke, bijzondere verzameling.

Op zondag 20 augustus wordt er samengewerkt met Stichting Truus Wijsmuller-Meijer. In de bunker worden twee panelen met het verhaal van Truus en een beeld (een verkleinde replica van het grote beeld op de Gewelfde Stenen Brug) onthuld, die de Stichting aan de bunker van Alkmaar 40-45 heeft geschonken. Vóór de bunker wordt het pop-up-museum van Truus opgebouwd. Er wordt twee keer in de open lucht een korte lezing verzorgd, om 11:30 uur en om 15 uur.

Het pop-up-museum en de lezingen zijn gratis, toegang tot de bunker kost €2.

Voor meer informatie , zie:
www.museumalkmaar40-45.nl
tantetruusishier.nl