29-06-2024 / “TRUUS, het Ballet”, de première

Een prachtige, inspirerende en vaak ontroerende voorstelling. De  doortastendheid en moedigheid van Truus staat in de persoon van prima-ballerina Marinka Kraus trots op het toneel. Moederlijk-beschermend voor de kinderen, als onverzettelijke ‘stoomwals’ tegenover Eichmann. Het zijn vooral de emoties van het bekende verhaal van Truus, die door de dansers, van 3 tot 78 jaar, worden uitgebeeld. Vooraf wordt een synopsis, korte samenvatting verteld. Ook het programmaboekje geeft houvast, doordat alle scènes kort verklaard worden. De foto’s die groot op de achtergrond worden vertoond nemen je mee naar de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Ze zijn vanuit onze stichting ter beschikking gesteld aan de balletschool voor deze uitvoering. De muziek door het Schagens Harmonie Orkest is voortreffelijk gekozen als ondersteuning van de dans. De feestelijke afsluiting geeft lucht voor een ontlading met We’ll meet again van Vera Lynn

Ook morgen zondag 30 juni heeft u de kans om in De Vest, theater te Alkmaar, te gaan kijken naar “Truus, het Ballet”, om 13.00 uur en 16.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten te koop, kijk bij Theater De Vest. Hier ook twee vooraankondigingen in de Alkmaarsche Courant (27-6) en het Alkmaars Nieuwsblad (28-6). Gaat dat zien!